måndag 8 november 2010

Himmalagat

Om ni någon gång känner er dåligt uppskattade hemma av barnen för er kokkonst kan jag varmt rekommendera att servera endast thaimat i 2 veckor.
Mina barn har ätit som hosor( förutom de gånger de fått beställa pizza ) sedan vi kom ner. Vi har hämtat hem thaimat för de orkar inte gå ut på restaurang om kvällarna och då har vi varierat rätterna ( utom Dan som fortfarande kör Sweet and sour så mycket han kan innan han får bannor av mig;)  för att försöka hitta någon rätt dom gillar men idag gav jag upp och fixade kycklingfile stekt i smör och endast kryddad med salt o peppar, potatismos, kokt brocolli och gräddsås.

Barnen åt som om det vore sista måltiden med kommentarer som " kan vi äta det här imorgon också?",  "Du är världens bästa mamma och lagar godast mat i hela världen!!"

Det blev faktisk billigare att äta hemma. Den dyraste varan var grädden till såsen, den såldes bara i litersförpackning och kostade lika mycket som kycklingfileerna och brocollin tillsammans. Hela måltiden gick loss på 72 svenska kronor varav 30 kronor gick till grädden. Kycklingfileer kostar 20 svenska kronor kilot!

Lyckades också få Dan till att käka lunch på ett riktigt thaiställe ( ett hål i väggen o 4 plaststolar ) Han frynte och rynkade på näsan men till slut tog han en stekta nudlar, jag tog thaisoppa (tips, om dom frågar "spicy?" tacka nej om ni inte är fixar att tugga en chili och skölja ner det med tabasco vanligtvis).
Lunch ink dricka för oss två gick loss på 22 svenska kronor....vely cheap!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga ord!
Jag håller med Meja och Valentin du är såååååå himla duktig på att laga mat. Det kan vi alla i familjen Hellström/Svensson intyga efter många härliga middagar hos er.

Fru Von Tripp sa...

Tackar tackar!
Detsamma säger om er=)
Vi får ta en middag i slutet på mars igen!
Kram